Hlavní stránka › Fóra › Pokémon GO › Otázky a odpovědi ke hře › Kdy dat power up?
- Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel
kozlik a poslední změna proběhla před 1 rokem.
-
AutorPříspěvky
-
-
Tomáš
HostAhoj,
chci se zeptat, proč nelevelovat pokemony, kdyz maji nejnizsi lvl a CP.
Hraju asi týden, získal jsem Eevee s CP37, evoloval ji na Espoeona, parkrát jsem po powerup a nyní mám CP578 a jsem na 800 Stardust a 1 Candy. Nejsilnější Eevee mám na CP276 a 1300 Stardust, 2 Candy. Pro me jako lajka to vypadá, že je lepsi levelovat od základu.
Děkuji za vysvětlenim, Tomáš
-
Bauch
HostPopravdě pokud začínáš s hrou tak cca do levelu 20 nemá smysl nějak power upovat pokémony, spíš šetřit stardust a candy… důležité je si kontrolovat IV pokémona (individuální hodnota pokémona), většinou má smysl pokémona evolvovat a power upovat pokud má IV alespoň 90% IV… až budeš lvl 30 a výš tak tě potom bude stát jeden power up cca 8000stardustu a 8candy 🙂 pokud beru jako příklad eevee tak pokud nemá alespoň CP500 a IV90% tak je ihned mažu
-
Bauch
HostPřípadně co je to IV najdeš zde: https://pokestop.cz/pokemon-go-iv-individual-values/
IV zřejmě bude nejdůležitější v rozhodování kterého pokémona evolvovat a kterého smazat
-
-
Tomáš
HostDekuji Bauch. Ja nepower upuju, jen jsem to zkusil u te Eevee/Espeon. Nejakou kvalitu pikemona kontroluji v Appraise, ale zadne %hodnoceni jsem jeste nikde nevidel/nenasel.
-
Bauch
Host%IV ve hře není, částečně ho nahrazuje appraise ale z něho si schopný vyčíst jen přibližné procento IV v rozmezí cca 10-20%,, kalkulátory do hry které počítají přesnou hodnotu IV jsou zakázané, více informací najdeš v článku na této stránce který ti objasní vše 😉 ale jednoduše řečeno pokud máš Eevee s hodnotou 0% IV tak je nejhorší co může být a naopak když máš Eevee s hodnotou 100% IV tak je ta nejlepší kterou můžeš získat
-
Mysakusak
HostZakazane jsou jen IV kalkulator, ktere se loguji jako ty a info maji ze serveru. Pokud by mnely byt zakazane off-line kalulator nebo ty ty co analyzuji screenshot obrazovky, tak by museli zakazat i papir a tusku …
-
Bauch
HostZakázané jsou všechny IV kalkulátory, jen ty které netahají data ze serveru jsou těžko zjistitelné
-
Bauch
Hostale teoreticky pokud by tě chytl doma pracovník nianticu jak si na papíře počítáš IV tak by ti taky mohl dát ban 😀 😀 😀
-
Mysakusak
HostMohl by jsi mi prozradit, kde jsi vycetl, ze jsou zakazane vsechny IV kalkulatory ? Prekladal jsem kdysi do cestiny oficialni dokumeny Nianticu (Trainer Gidelines – sekce o podvadeni) a neni tam ani naznak neceho takoveho … Pod modifikovanym nebo neoficialnim softwarem se mysli v tomto dokumentu zcela jasne klienti pro jejich servery, booty a jiny software kterym lze hrat PoGo. To nema s IV kalkulacku nic spolecneho …
-
Bauch
Hostje to někde na stránkách nianticu,,, jednoduše řečeno jsou zakázané programy, aplikace apod. které čerpají data ať už přímo z aplikace, serveru, ze screenu obrazovky nebo jakýmkoliv způsobem čerpají ze hry, spadá tam tedy jakákoliv IV kalkulačka
-
Mysakusak
HostNo to co je na strankach Nianticu je prave zmineny dokument – „Navod pro trenery“, ktery vyjmenovava co je zrejme podvadeni. A to ze by se to vztahovalo na off line IV kalkulacku je asi mytus nebo spatny preklad tohoto dokumentu.
-
Bauch
HostV návodu to není přesně určené, já si to spíše odvozuju z upozornění nianticu ve kterých se píše o tzv. Third party aplikacích a ve většině definicích se píše obecně o všech IV kalkulátorech
-
Mysakusak
HostDej sem odkaz na dokument, ze ktereho si to odvozujes, a muzem pokracovat v diskuzi. Na reddeditu je o tom nekolik diskuznich skupin a ve vsech panuje vseobecna shoda ze off line IV kalkulatory nejsou v rozporu s zadnym dokumentem Nianticu – nikdo takovy dojument nedohledal.
-
kozlik
Hostty js3s kok.t😄😄😄
-
Dan
Host…měly…
…tužku…
Děkuji.
(Your grammar gave me a cancer)
-
-
-
Mysakusak
HostHodnoceni IV se da castecne odvodit z Apprise. Kdyz je wanderful tak je IV tusim nad 85%. Pokud ja navic exceed statistic, tak je nejaka vlastnost 100%. A pojud ma jeste navic vsechny vlastnosti equal tak je IV 100%.
-
Bauch
HostPlatí to tak u modrých 🙂 jinak každý zástupce týmu říká něco jiného
-
Mysakusak
HostJo jo. Hlasky za jine nez modre si musis dohledat – ja si to nepamatuju.
-
-
-
petr
Hostappraise ti to taky +- rekne.. jinak jsou na to kalkulatory – precti si tu neco o IV – jinak je to dost precenovane – nekdo to nekdy pocital a vychazelo to, ze ten rozdil v „sile“ podle IV muze delat max 10 %, spis min.. na druhou stranu moveset (jeho utoky) udelaji klidne 20% rozdil – samozrejme evolve podle utoku delat nemuzes, protoze se utoky tim evolvem zmeni. jinak prave CP je podle IV – jak mas nad pokesem ten oblouk, tak to je jakoby ukazatel jeho levelu – vetsi lvl pri malem IV muze mit mene CP nez mensi lvl pri velkem IV.. lvl up stoji furt stejne, bez ohledu na IV – to je podle levelu – jakoze:
lvl 1 -> lvl 2 = 1 candy+100 dust
lvl 2 -> lvl 3 = 2 candy+200 dust
(cisla jsou samozrejme blbe)
takze kdyz budes levelovat pokese od nizkeho lvlu, musis si zaplatit vsechny lvly – az budes treba lvl 25, chytnes pokese, kterej ma lvl 20, tak uz ho budes krmit jen z lvlu 20 dal – usetris za 20 lvlu… -
Mysakusak
HostJe pravda ze IV je precenovane, ale jsou situca kdy je zcela kriticke. Konkretne kdyz potrebujes maximalni namaxovane Delta Force komando na specielni operce. Typicky solo likvidace r3 bossu :-). Tam jde o cas a rychlost a pocita se kazdy bod za damage …
-
petr
Hostcoz evidentne neni pripad OP 🙂
jo, mas pravdu.. to je jasny…
-
-
-
AutorPříspěvky